Integritetspolicy

Freudenberg Home and Cleaning Solutions GmbH är registrerat hos Mannheims lokala kansli under HRB 431930 med huvudkontoret på Im Technologiepark 19, 69469 Weinheim, Tyskland.

Det är viktigt för oss att du är trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Följande integritetspolicy beskriver villkoren för personuppgifter som vi samlar in från dig, eller som du ger till oss och varför vi behöver dem. Vänligen läs denna integritetspolicy noggrant för att förstå våra ställningstaganden och rutiner gällande dina personuppgifter och hur vi kommer att använda dem. Genom att besöka www.vileda.se/se (vår hemsida) accepterar du och samtycker till rutinerna som beskrivs i denna policy. Om du har frågor om denna policy eller vill skicka oss en begäran om att utöva dina rättigheter, vänligen maila oss på konsumentkontakt@fhp-ww.com.

Vilka uppgifter samlas in?
“Personuppgifter” betyder information som identifierar (eller genom vilken vi kan identifiera) en individ. Vi kan samla, använda, lagra och överföra olika kategorier av personuppgifter om dig, vilka vi kategoriserar enligt följande.

Information du ger oss
Du kan ge oss information om dig själv genom att fylla i formulär på vår hemsida, genom att kommunicera med oss via telefon, e-mail eller på annat sätt, genom att registrera dig som mottagare av vårt nyhetsblad, genom att söka efter en produkt eller genom att rapportera problem med vår hemsida.
Informationen du ger oss kan inbegripa förnamn och efternamn, adress, e-mailadress, telefonnummer, intressen, preferenser, enkätsvar och huruvida du vill ta emot marknadsföring från oss och tredje parter samt preferenser avseende kommunikation.

Information vi samlar om dig
Under ditt besök på vår webbplats samlas tekniska data in under en begränsad tid, till exempel din IP-adress, datum, tid, tidszon, status för de uppgifter du begär, samt information om den webbplats från vilken du navigerat, webbläsaren och vilken version av operativsystemet på din dator. 
Vi registrerar data om användning som innehåller information om ditt besök och hur du använder vår webbplats, fullständig Uniform Resource Locator (URL) som använts till och från vår hemsida (inklusive datum och tid); Produkter du tittat på eller sökt efter, sidrespons och längd på besök. Dessa data används för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida.

Laglig grund
Den lagliga grunden för vår insamling av dina personuppgifter är en intresseavvägning. En intresseavvägning innebär att vi bedömer att vi behöver använda dina personuppgifter att bedriva vår verksamhet och att denna behandling inte påverkar dina rättigheter övervägande negativt. De legitima intressen vi har är att tillhandahålla dig med ett konto, skicka dig det nyhetsbrev du beställt eller att ge dig tillgång till viss funktionalitet på vår hemsida, som möjlighet att söka efter och ställa frågor kring en produkt eller rapportera problem med hemsidan.

Information som vi hämtar från andra källor
Vi kan även tillgå information om dig från tredje part, så som affärspartner, tekniska underleverantörer, annonsnätverk, analysleverantörer, sökuppgiftsleverantörer och kan få information om dig från dem. Vi vidtar alltid åtgärder för att säkerställa att sådana tredje parter har rätt enligt lag eller skyldiga att lämna ut information till oss. Exempel på information som vi kan få från andra källor är: demografisk information, enhetsinformation (t.ex. IP-adresser), plats- och onlinebeteendeuppgifter (t.ex. information om användningen av sociala medier, sidvisningsinformation, sökresultat och länkar) från analytikerleverantörer och sökmotorleverantörer (till exempel Google).

Aggregerad information
Vi samlar också in, använder och delar aggregerade uppgifter, som statistisk eller demografisk data. Den sammanslagna datan kan härledas från din information men utgör inte "personuppgifter" enligt lag, eftersom de inte direkt eller indirekt avslöjar din identitet. Till exempel kan vi aggregera (dvs kombinera information relaterade till varandra) din användningsdata för att beräkna andelen användare som använder en specifik funktion på vår webbplats. Om vi kombinerar sådan information så att den direkt eller indirekt kan identifiera dig behandlar vi informationen i enlighet med denna sekretesspolicy.
Vi samlar inte in några känsliga personuppgifter om dig (så som uppgifter om din ras eller etnicitet, religiösa eller filosofiska övertygelser, sexliv, sexuell läggning, politiska åsikter, fackligt medlemskap, information om din hälsa och genetiska och biometriska data). Vi samlar inte heller information om domar och brott. Vi samlar inte medvetet personuppgifter om barn.


Hur dina personuppgifter används?

De data som samlas in under ditt besök på vår webbplats kommer uteslutande att användas till:
• att tekniskt administrera och förbättra vår hemsida och för intern verksamhet, inklusive felsökning, dataanalys, testning, forskning, statistik och undersökning.
• att förbättra vår hemsida så att innehållet presenteras på bästa sätt för dig och din dator.
• att tillåta dig att delta i interaktiva funktioner i vår tjänst när du väljer att göra det.

Denna information hjälper oss att ständigt förbättra din upplevelse på vår webbplats.

Cookies

Under vissa omständigheter kan vi komma att lagra information, så kallade "cookies", på din dator för att kunna erbjuda vissa tjänster eller för att bättre förstå dina preferenser och optimera vår webbplats.

Cookies är små textfiler som ofta innehåller en unik identifierare och som sparas på din hårddisk . Cookies innehåller information som senare kan läsas av webbservern. De består ofta av en serie bokstäver och siffror och ibland ytterligare information som unikt identifierar din dator. Vi använder oss av cookies för att förbättra användarvänligheten på vår webbplats.

Vissa cookies sparas endast för den tid ditt besök på vår webbplats, så kallade "Session Cookies". Andra mer permanenta cookies kan komma att sparas på din dator efter ditt besök på vår webbplats och vår webbplats kommer att få tillgång till dem varje gång du återbesöker vår webbplats (så kallade "ID-cookies"). Vissa cookies som lagras under ditt besök på vår webbplats kan läsas och behandlas av andra företag.

Du kan styra cookies från vår webbplats genom att ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte accepterar cookies, endast tar emot dem på begäran eller tar bort dem när du stänger din webbläsare. Observera att användningen av vissa tjänster då kan begränsas och att vissa delar av webbplatsen endast fungerar på rätt sätt med hjälp av cookies.


Länkar till tredje part

Vår webbplats kan länka till tredje parts webbplatser (som sociala medier, inklusive Facebook, Twitter och Pinterest), plugins och applikationer. Vår hemsida kan också innehålla länkar till och från webbplatser för våra partnernätverk, annonsörer och affiliates. Genom att klicka på dessa länkar eller aktivera dessa anslutningar kan det vara möjligt för tredje part att samla in eller dela data om dig. Om du följer en länk till någon av dessa webbplatser kommer de att ha sin egen integritetspolicy och vi tar inte ansvar för dessa policyer. Vänligen kontrollera dessa policyer innan du skickar personuppgifter till tredje parts webbplatser.
 

Användning av Google Analytics och Google Tag Manager

Den här webbsidan använder Google Analytics, ett analysverktyg som erbjuds av Google Inc. ("Google"). Google Analytics använder cookies, textfiler som lagras på din dator för att webbplatsen ska kunna analysera hur användarna navigerar på webbsidan. 

Google Analytics använder "cookies", textfiler som lagras på din dator för att hjälpa webbplatsen att analysera hur användarna navigerar på webbsidan. Informationen som genereras av cookien om hur du använder den här webbplats överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där. Om IP-anonymisering aktiveras kommer Google emellertid att på förhand reducera din IP-adress i Europeiska unionens medlemsländer eller i andra länder som är parter i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområden. Endast i undantagsfall kommer hela IP-adressen att skickas till en Google-server i USA och förkortas där. På uppdrag av oss använder Google endast denna information för att utvärdera din användning av webbsidan, för att sammanställa rapporter om aktiviteten på webbsidan.

IP-adressen som överförs av din webbläsare i samband med Google Analytics kommer inte att slås samman med annan Google-data. 

Du kan neka användning av cookies genom att välja lämpliga inställningar i din webbläsare. Observera dock att du kanske inte kan använda hela webbplatsens funktionalitet. Du kan också hindra Google från att samla in data som genereras av cookien och relaterar till din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) samt från att bearbeta dessa data genom att hämta och installera en plug-in för webbläsaren, tillgänglig på följande länk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Den här webbplatsen använder Google Analytics med tillägget "_anonymizeIp ()." IP-adresser bearbetas sålunda vidare i förkortad form, så att ett personligt förhållande kan uteslutas. Om de uppgifter som samlas in om dig är personliga så kommer de att uteslutas direkt och raderas omedelbart. 

Vi använder Google Analytics för att analysera och regelbundet förbättra användningen av vår webbplats. Vi kan förbättra vårt erbjudande och göra det mer intressant för dig som användare. För de exceptionella fall i vilka personuppgifter överförs till USA uppfyller Google EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Den rättsliga grunden för användning av Google Analytics är Art. 6 Par. 1 S. 1 lit. f GDPR. Här kan du läsa mer om Google Analytics användarvillkor: http://www.google.com/analytics/terms/se.html 

Om du vill veta mer om de data Google samlar in och hur sådan information bearbetas och används, hänvisar vi till Googles sekretesspolicy, översikt över dataskydd och dataskyddsdeklarationen: http://www.google.se/intl/se/policies/privacy

Använda Google Tag Manager: Google Tag Manager är en lösning som gör att marknadsförare kan hantera webbplatskoder via ett enda gränssnitt. Verktygslabelhanteraren (som implementerar taggarna) är en cookieless-domän och samlar inga personuppgifter. Verktyget utlöser andra taggar, som i sin tur kan samla in data. Google Tag Manager har inte tillgång till denna data. Om deaktivering har gjorts på domän- eller cookienivå fortsätter spårningslister implementeras med Google Tag Manager. http://www.google.se/tagmanager/use-policy.html

Social Plug-ins

Facebook

Vår webbplats använder plug-ins från den sociala nätverkssajten facebook.com, som drivs av Facebook Inc., 1601 South California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (" Facebook " ). De plug-ins kan identifieras genom en av Facebooks logotyper (ett vitt " f " på blå kakel eller en " tummen upp "-ikon), eller frasen " Facebook Social Plugin ". Listan på Facebook sociala plugins och deras framträdanden finns här: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.
Vid besök vår webbplats kommer webbläsaren att kontakta Facebook- servern och ladda den visuella presentationen av plug-in programmet och redovisa det till dig. Under ditt besök får Facebook information om ditt besök på vår webbplats samt ytterligare data såsom din IP-adress.

Dessa aktiverade plug-ins tillåter Facebook att veta att du har besökt en sida på vår webbplats. Om du är inloggad på Facebook vid samma tidpunkt, kan ditt besök på sidan associeras med ditt Facebook-konto. Om du interagerar med plugins, till exempel genom att klicka på " Gilla " -knappen eller genom att posta en kommentar, skickas den information du till Facebook och sparas där. Om du inte har ett Facebook-konto, är det fortfarande möjligt för Facebook att identifiera och lagra din IP-adress efter att du har klickat på en Facebook- notering.

För mer detaljerad information om Facebooks datainsamlingsmetoder och dina rättigheter och sekretessalternativ, se Facebooks sekretesspolicy: https://www.facebook.com/about/privacy/.

Om du inte vill att Facebook för att samla in uppgifter om dig från vår webbplats och sparar på ditt medlemskonto hos Facebook, måste du logga ut från Facebook innan du besöker vår webbplats eller klickar på en Facebook- notering.


Integritetspolicy för användning av Twitter

Funktioner från Twitter -tjänster är integrerade i våra webbsidor. Dessa funktioner erbjuds av Twitter Inc., 795 Folsom St, Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA. Genom att använda Twitter och funktionen " Retweet ", kommer de webbsidor som du besöker länkas med ditt Twitter -konto och offentliggöras för andra användare. Dessutom överförs information till din post på detta sätt.

Vi vill påpeka att vi som leverantörer av webbplatsen, inte få information om innehållet i den data som överförs och dess användning på Twitter. För mer information, se Twitter sekretesspolicy på http://twitter.com/privacy.

Du kan ändra dina integritetsskydd inställningar för Twitter i dina kontoinställningar på http://twitter.com/account/settings.

Rättigheter och kontaktinformation
 

Hur länge sparas din personliga data i vårt system?

Vi behåller bara dina personuppgifter så länge som nödvändigt för att uppfylla det syfte vi samlade in för, eller för att uppfylla alla lagar, bokföring eller rapporteringskrav.

Hur skyddas och lagras mina personuppgifter i ert system?

All information du lämnar till oss lagras på våra säkrade servrar. Vi gör vårt bästa för att säkerställa att dina uppgifter behandlas säkert och i enlighet med denna policy och att vi ska följa relevant lagstiftning om dataskydd i Sverige.

Dina rättigheter

Under särskilda omständigheter har du följande rättigheter:
1. att begära att vi tillhandahåller ett utdrag över de personuppgifter vi lagrar om dig
2. att begära att vi rättar personuppgifter vi lagrar om dig
3. att begära att vi raderar personuppgifter vi lagrar om dig
4. att begränsa den behandling vi genomför med personuppgifter vi lagrar om dig
5. att begära tillgång till de personuppgifter en vi har om dig, kostnadsfritt och att få en kopia i ett tillgängligt format.
Du  kan utöva dina rättigheter genom att skicka e-post till [e-postkonsumentkontakt@fhp-ww-com]. Du har också rätt att skicka klagomål till Datainspektionen per e-post till datainspektionen@datainspektionen.se


Ändringar i policyn

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera denna sekretesspolicy när som helst. Eventuella ändringar som vi gör i vår sekretesspolicy kommer att publiceras på denna sida. Vi rekommenderar därför att du regelbundet kontrollera denna sida för eventuella ändringar.


Copyright

©2018 Freudenberg Home and Cleaning Solutions GmbH. Alla rättigheter förbehålles, i synnerhet när det gäller texter, bilder och andra upphovsrättsskyddade verk som publiceras på dessa internetsidor. All reproduktion, spridning, lagring, vidarebefordran eller annan exploatering av innehållet i dessa internetsidor utan föregående skriftligt medgivande från Freudenberg Home and Cleaning Solutions GmbH är uttryckligen förbjudet.