INT_Hygiene-concept_top-page-banner.jpg

Nu är hemmet mer än någonsin en plats att känna sig trygg i och vi vill att du ska må bra innanför dina fyra väggar. Vi gör allt vi kan för att det ska förbli så. Med vår expertis inom rengöring, hållbara produkter och smart teknik avlägsnar vi bakterier, baciller, virus och dess kontaminering. Släng ut dina gamla rengöringsvanor och uppgradera med dessa tekniker, tips och verktyg: För hygien hemma.

4-FÄRGS KODNINGSSYSTEM

4-FÄRGS KODNINGSSYSTEM

Det grundläggande bakom färgkodad rengöring är: Använd olika färger för att särskilja de olika typer av städuppgifter du ska utföra och de områden du ska rengöra för att undvika korskontaminering av bakterier, baciller och virus.

Detta enkla system är redan en etablerad rengöringsstandard inom professionella miljöer som sjukhus och restauranger där korskontaminering kan leda till ohälsa eller sjukdom. I de miljöerna rengörs aldrig ytorna i köket med samma rengöringsduk som tidigare har använts för att städa t.ex. toaletten med. Som man städar på sjukhus bör även vara det bästa för ditt hem.
 

FÄRGKODNING KAN DELAS UPP I FYRA OMRÅDEN:

4 Farben.jpg

För att detta system ska fungera måste du välja olika färger av rengöringsdukar till varje område. Detta hygieniska rengöringssystem kan appliceras på all rengöringsutrustning som används i varje område: t.ex. mikrofiberdukar till skursvampar.

BYT UT REFILLER REGELBUNDET

BYT UT REFILLER REGELBUNDET

Eftersom bakterier, virus och baciller förökas särskilt väl i fuktiga miljöer är det viktigt att låta rengöringsutrustningen torka noga och byt på så vis eller tvätta rengöringsdukarna ofta.


Alla Vileda dukar och skrubbsvampar är mycket hållbara och kan tvättas vid en temperatur på minst 60° C eller högre.

En hållbar rengöring och tvättning börjar med att man använder flera olika refiller av rengöringsutrustning och efter användning tvättar dem tillsammans.

INT_Hygiene-concept_page-banner.jpg

Många infektionssjukdomar sprids via våra händer. Därför är det viktigt att hålla händerna rena och skydda dem.

MAXIMAL KOMFORT & SÄKERHET

MAXIMAL KOMFORT & SÄKERHET

Hur handskar hjälper: Att använda engångshandskar när du städar hjälper dig att inte pilla dig i ansiktet, eftersom det gör dig medveten om vad du gör med dina händer när du städar. Detta innebär att bakterier som fastnar på ytor och därmed kommer på våra händer inte lika lätt når mun, ögon eller andra känsliga områden i kroppen.

Användning av engångshandskar är det bästa valet vid rengöring av känsliga områden (t.ex. toaletter) eller för att avlägsna smittsam eller obehaglig nedsmutsning (t.ex. kräkning eller hundavföring).

Engångshandskar ska sedan kastas direkt efter användning.

Specialtips: För att desinficera stora områden, häll desinfektionsmedel direkt i tanken på Vileda SprayMop 1-2 Spray. Sprayhuvudet kommer lätt åt och desinficerar svåråtkomliga och bakteriebenägna områden - t.ex. under toaletten.

INT_Hygiene-concept_page-banner_special-tip.jpg

STÄDA LIKSOM EN “LIGGANDE 8”

För att samla ihop alla partiklar mot mitten av rummet och för att undvika att bara flytta smuts från ett hörn till ett annat, svep med moppen i en elliptisk rörelse, precis som en liggande 8.

Denna metod lindrar också värk på lederna och förhindrar axel- och ryggsmärta. Området rengörs med minimal ansträngning. Detta är också en bra teknik för stora ytor.

Header Steam XXL 99,9 .jpg

BAKTERIEDÖDAREN

BAKTERIEDÖDAREN

Utan behov av kemikalier och andra rengöringsmedel som kan skada dina golv använder VILEDA Steam mopparna ånga som kan döda 99,9% av bakterier och andra ohygieniska rester på dina golv. (*Testat på E.Coli bakterier)

RÄTT RENGÖRINGSSÄTT - ÖVERALLT

600_450_top_to_bottom.jpg

RÄTT RENGÖRINGSSÄTT - ÖVERALLT

Bakterier älskar särskilt fuktiga miljöer och gillar att föröka sig där vi inte förväntar oss att de ska göra det. Hur ska man då rengöra bäst? Först golvet, sedan hyllorna eller tvärtom? Vårt hygienkoncept sparar inte bara tid utan kommer att minimera bakterierna i ditt hem från tak till golv. Här kommer den första hemligheten med konceptet: "tak till golv" är i sig det perfekta rengöringssystemet: Börja med taket. Ta dig sedan an arbetsytor, bord och lådor. Vertikal rengöring. När du är klar med detta rengör du golvet.

SPECIALTIPS FÖR VARJE OMRÅDE

 

INT_Hygiene-concept_page-banner_colours.jpg

BADRUM

Använd separata rengöringsdukar för sanitetsområdet - dusch, handfat, klinker/kakel.

Torka av dörrhandtag, strömbrytare och andra handkontaktytor regelbundet. Rengör vattencisternen och locket på toaletten från bakterier. Här frodas det av bakterier och de sprids lätt via dina händer.
Bakterier älskar att föröka sig i våtrum/duschutrymmen. För att förhindra detta torka ytorna torra med separata rengöringsdukar eller använd en duschskrapa direkt efter att du har duschat.

TOALETT

Tvätta dina rengöringsdukar och rengör toalettstolen ordentligt på båda sidor.

Använd handskar för att skydda dina händer.

Skrubba toalettkanten och insidan med toalettborsten eller separat skrubbsvamp.
Flitigt använda ytor ska rengöras oftare och med en separat trasa: till exempel spolknappen, dörrhandtaget och toalettborsten.

KÖK

Använd separata rengöringsdukar för disk och arbetsytor.

Låt svampar, hand- och torkdukar bli torra.

Rengör regelbundet vask, arbetsytor, köksapparater och dörr- eller skåphandtag med varmt vatten.

Töm avfallsbehållaren ofta och tvätta den med varmt vatten och tvättmedel minst en gång i veckan.

Tvätta regelbundet minst 60 ° C.

Diskborsten ska tvättas regelbundet i diskmaskinen.

HEMMAKONTORET

I den nuvarande världssituationen arbetar fler hemifrån. Oavsett om detta är på kort eller lång sikt så multiplicerar bakterier sig på ofta berörda ytor: skrivbordet, bärbara datorn eller tangentbordet. 

Använd separata rengöringsdukar för arbetsytor och hårdvaror.

Ta bort smulor och grovt smuts försiktigt från din dators tangentbord med en dammsugare. Torka försiktigt av mellanrum med bomullspinnar, en tandborste eller till och med en tandpetare.

Rengör musen eller tangentbordet med en fuktig mikrofiberduk. Ta bort envis smuts med en fuktig trasa.

Ta bort damm från monitorn/skärmen med en mjuk mikrofiberduk och torka av fingeravtryck etc. med en fuktig mikrofiberduk.

Tips: Rengör skärmen eller tangentbordet med försiktighet, eftersom den känsliga hårdvaran snabbt kan skadas.

a brand of FREUDENBERG